Borstvorming bij mannen (gynaecomastie)

Kouter header4 Kouter header4

Algemeen

De vorming van borsten bij mannen (gynaecomastie) geeft vaak aanleiding tot schaamte en verminderd zelfvertrouwen. De borstvorming kan te wijten zijn aan de opstapeling van vet, de ontwikkeling van borstklierweefsel of een combinatie van beiden. Mannen met deze aandoening kunnen bij de Kouterclinic in Gent terecht voor een borstverkleining bij mannen.

De oorzaak is meestal ongekend maar in bepaalde gevallen kan een hormonale stoornis, het gebruik van bepaalde medicatie of hormonen, een aandoening van de schildklier, een leverziekte of een gezwel van de bijnieren of de testikels aan de oorsprong liggen van de borstvorming bij mannen. Een nazicht door een endocrinoloog is aangewezen alvorens een chirurgische behandeling voor gynaecomastie uit te voeren. Bij een éénzijdige borstvorming bij de man moet de zeldzame mogelijkheid van borstkanker eerst uitgesloten worden door middel van beeldvormingsonderzoeken.

Als geen duidelijke oorzaak gevonden wordt, is vaak de enige mogelijke behandeling van gynaecomastie een operatie: een borstverkleining voor mannen.

Wenst u meer informatie over deze ingreep? Neem dan contact op met onze chirurgen voor een vrijblijvend gesprek.