3D-Lab

Kouter header4 Kouter header4

3D labo voor simulatie van esthetische ingrepen

Dank zij de Vectra 3D simulatie kan u tijdens Uw eerste gesprek in Kouterclinic te Gent (Oost-Vlaanderen) zien hoe uw borstvergroting, borstlifting, neuscorrectie, ... eruit zal zien en haalt u het maximum uit de pre-operatieve consultatie.

In een hedendaagse praktijk voor plastische chirurgie worden ingrepen pas uitgevoerd als de patiënt(e) volledig geïnformeerd zijn/haar toestemming geeft. Daadwerkelijk laten zien hoe je het lichaam van een patiënt zal veranderen, is volgens Dr. Vertriest een belangrijk deel van die pre-operatieve informatie.

“Dokter, hoe zal ik eruit zien na de operatie?” is één van de belangrijkste vragen die een plastisch chirurg tijdens de pre-operatieve consultatie moet kunnen beantwoorden. Met Vectra 3D krijgt u de 'voor en na' te zien van een plastische ingreep.

Om deze vraag te beantwoorden wordt tijdens de consultatie in het 3D-lab van Kouterclinic te Gent een virtuele simulatie gemaakt van de plastische ingreep. Met de VECTRA 3D technologie wordt met een gespecialiseerde camera-opstelling een 3-dimensionele foto gemaakt van het lichaam van de patiënt. Door de hoge resolutie van de beelden wordt elk detail van het te opereren lichaamsdeel haarfijn afgebeeld. Het volume en de verhoudingen van lichaamsdelen worden dan exact berekend. De chirurg gebruikt vervolgens softwaretools om de chirurgische veranderingen aan te brengen zodat het uiteindelijke resultaat voor de patiënt zichtbaar wordt.

Door deze werkwijze kan U als patiënt duidelijk aangeven wat u precies verwacht van de ingreep en kan uw chirurg tonen wat haalbaar en mogelijk is. Bovendien kan de chirurg dankzij de pre-operatieve 3D fotografie en computerberekeningen de ingreep tot in de puntjes voorbereiden. Deze werkwijze maximaliseert de kans op een geslaagde ingreep en een tevreden patiënt.

3 D LAB KOUTER CLINIC 5
3 D LAB KOUTER CLINIC 4
3 D LAB KOUTER CLINIC 3
3 D LAB KOUTER CLINIC 2
3 D LAB KOUTER CLINIC 1