Borstvergroting met eigen vetweefsel - lipofilling

Kouter header4 Kouter header4

Algemeen

Bent u niet tevreden over het volume van uw borst, of wenst u graag een maatje meer? Bij onze Kouterclinic in Gent kunt u terecht voor een borstvergroting met eigen vet, ook wel bekend als lipofilling.

Door de evolutie van de lipofilling is het heden ten dage mogelijk borsten te vergroten met eigen vetweefsel (autologe borstaugmentatie). Door middel van liposuctie neemt de chirurg overtollig vetweefsel weg ter hoogte van buik of dijen en hergebruikt dit om de borsten te vergroten. De grote voordelen van deze techniek zijn de afwezigheid van littekens en het permanente resultaat (er worden geen prothesen geplaatst die ooit vervangen moeten worden). Het nadeel is dat de gewenste vergroting van het borstvolume vaak niet in 1 operatie bereikt wordt, aangezien de chirurg het volume van de borst slechts geleidelijk aan kan opbouwen (anders sterft een te groot deel van het getransplanteerde vet af). Vaak zijn dus meerdere procedures noodzakelijk om de gewenste borstvergroting te bereiken (gemiddeld 3 lipofillingsessies voor 2 cupmaten).

Wenst u meer informatie over lipofilling / een borstvergroting met eigen vet? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor een verkennend gesprek.