Peeling

Peelings voor huidverjonging en huidversteviging

Ieders huid gaat met de jaren verouderen en verslappen. Dat heeft alles te maken met een tragere celdeling in de lederhuid. Het gevolg is een afname in de productie van collageen en elastine en de opstapeling van dode huidcellen in de opperhuid. Huidoneffenheden worden zo alsmaar meer zichtbaar. Gelukkig bestaan er anti-aging behandelingen die uw huid er weer frisser en jonger doen uitzien. Zoals de chemische peelings die Kouterclinic in Gent aanbiedt.

Wat doet een chemische peeling?

Met een peeling worden de dode huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderd. Tegelijk wordt met de behandeling de deling van de actieve huidcellen gestimuleerd. Zij gaan weer collageen en elastine aanmaken en vormen opnieuw een dikkere huidlaag. Afhankelijk van het gewenste resultaat gebruiken wij verschillende peelingproducten, in een wisselende hoeveelheid en met een wisselende concentratie. Zo volstaat een lichte peeling ter preventie van huidveroudering en voor de opfrissing van de huid. Met een middel-diepe peeling wordt een betere huidstructuur beoogd en wordt hyperpigmentatie behandeld. Een diepe peeling is dan weer aangewezen bij vergevorderde huidveroudering en huidverslapping.

Hoe verloopt een huidpeeling?

Gaat u voor een verjongingskuur van uw huid, dan voert onze expert eerst een huidanalyse uit. Welk huidtype heeft u en wat wenst u te laten behandelen? Storen die lijntjes en couperose in het aangezicht u? Wilt u uw rimpels, pigmentvlekjes, een litteken of acné laten verzachten? Belangrijk is ook om de huidexpert mee te delen of u medicatie neemt, zwanger bent of aan een ziekte lijdt. Op basis van deze informatie wordt bepaald welke dieptewerking en hoeveel peelingsessies nodig zijn. Elk behandeling start met een reiniging van de huid. Vervolgens wordt de peeling in een of meerdere lagen aangebracht. Dat geeft een zacht prikkend gevoel. Nadien kan de huid een beetje roodheid, zwelling en korstjes vertonen zoals bij een schaafplek. Die symptomen verdwijnen na 1 tot 2 weken.

Na de behandeling keert u meteen huiswaarts met professioneel advies van onze huidexpert:

- voor een goede huidverzorging met specifieke huidcrèmes,
- voor een gezonde levensstijl: gezond eten, veel water drinken en voldoende bewegen.
- Vermijd de zon en zonnebank om uw huid niet te irriteren. Gebruik altijd een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.
- Uw afspraak voor de onderhoudsbehandelingen voor een blijvend resultaat.

Interesse? Contacteer Kouterclinic vandaag nog voor een peeling op maat.