BBL Forever Young

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken; met huidveroudering. Dit is een natuurlijk proces waarbij de huid slapper wordt en de teint valer. Dit komt omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine vezels worden aangemaakt. Meestal leidt dit tot fijne lijntjes, die zich later tot rimpels ontwikkelen, maar ook tot grovere poriën, pigmentvlekjes en soms zelfs tot kleine zichtbare haarvaatjes (couperose). Bij de Kouterclinic te Gent kunnen we hier gelukkig iets aan doen en dat doen we met behulp van IPL (Intense Pulsed Light) lichttherapie. Hiervoor gebruiken we de BBL Forever Young (Broad Band Light), een geavanceerd apparaat dat huidveroudering tegengaat en zelfs kan terugdraaien.

Hoe werkt de BBL Forever Young?

De BBL Forever Young werkt op basis van lichttherapie. Licht dat in diverse golflengtes energie afgeeft op de verschillende dieptes van de huid. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd en tevens ook de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine.

Wat voor resultaat mag ik verwachten?

Vlak na een behandeling met de BBL Forever Young, kan de huid warm aanvoelen en rood kleuren. Soms verkleuren pigmentvlekken en kleine vaatjes en ontstaan er korstjes die zullen afvallen. Binnen afzienbare tijd voelt de huid zachter aan en vallen poriën en rimpels minder op. Het effect wordt dan ook snel duidelijk: een egale huid én een jonger uiterlijk.

Waarvoor wordt de BBL Forever Young ingezet?

De BBL Forever Young kan worden gebruikt voor:

  • Het vervagen van fijne lijntjes en rimpels
  • Bestrijding van grove poriën
  • Sproetjes en pigmentvlekken
  • Zichtbare haarvaatjes
  • Roodheid in het gezicht.

Let wel: een BBL-behandeling is bedoeld als onderhoudsbehandeling. Dit betekent dat de behandeling één à twee keer per jaar moet worden herhaald.

Heb je vragen over huidverjonging met behulp van de BBL Forever Young in de Kouterclinic in Gent of wil je direct een afspraak maken? Contacteer ons dan. Wij zijn telefonisch bereikbaar en staan je graag te woord.